Länkar

Här nedan ligger det länkar som kan vara användbara för dig som vandrar någon pagansk stig. Hedniska Nätverket Vitka svarar inte för någon information som tillhandahålls på de sidor vi länkar till. Det är upp till dig som besökare att avgöra om sajterna är något för dig.

Vill du länka till Hedniska Nätverket Vitkas hemsida?
Här finns en sida med länkbanner att spara hem.

Länklista

Spelautomater
En sida där man kan spela på nätet helt gratis. Här hittar du många spel på vårt tema, exempelvis Fortune Teller, Spellcast och Once Upon a Time.

Pagan Federation
En internationell organisation för alla sorters paganer. Verksamheten i Sverige består huvudsakligen av pubmoot. Större träffar i London och andra ställen i England minst en gång per år. Olika medlemsavgifter beroende på om man vill prenumerera på deras tidning eller ej.

Samfundet Forn Sed f.d. Sveriges Asatrosamfund
Samfundet Forn Sed Sverige är ett registrerat trosamfund för utövare av nordisk naturreligion. Samfundet tar aktivt avstånd från rasism och ickedemokratiska inriktningar.

Idavallen
Numera nedlagd förening för nordisk naturreligion i Stockholm. Sidan finns dock kvar med mycket information.

Ratatosk
Nätverk för nordisk shamanism.

Trolltrumman
Mötesplats om shamanism, magi, häxkonst, trolldom, folk medicine, conjuring och områden däromkring. Med forum, evenemang, nyheter, intressegrupper m m.

Moder Jord
Trossamfund för gudinnetroende. Organisationen har huvudverksamheten förlagd till Linköpingsområdet. Samfundet vänder sig till människor som: ser Gudinnan som en skaparkraft, vill verka för en ekologisk livsstil och värnar mångfalden och alla varelsers lika värde.

Witches’ Voice
En omfattande sajt om wicca, häxor och andra former av paganism inklusive nyheter och artiklar.

Starhawk
En av de största förebilderna inom Reclaiming-traditionen. Läs gärna följande berättelse om The Boy Who Kissed the Soldier: Balata Camp.

The Neopagan Religious Archive
Ett fantastiskt omfattande arkiv med mängder av information om olika nypaganistiska religioner. Materialet är nästan uteslutande på engelska och består av bibliotek med textfiler som du laddar hem till din hårddisk.

The Internet Sacred Texts Archive
Ett arkiv som omfattar hundratals heliga texter från alla världens religioner och trosinriktningar.

Grimners Runor
En sajt med mycket utförlig information om runor.

The Bodhrán Page
En hemsida om keltiska trummor.

Animal Spirits Guide
Läs om kraftdjur och deras egenskaper.

Svenska Rovdjursföreningen
En förening för dig med intresse för våra svenska rovdjur.

De 5 stora
På denna sajt kan du läsa mer om de fem största rovdjuren.

Sejdman Kluve
Den intresserade finner här sidor om Sejd och runmagi, spådom, de magiska runorna, örtmedicin – eller gammal folklig medicin och mycket mer. Här berättas även om olika metoder använda av sejdare och schamaner, som trumresor, utesittning med mera.

Wicca.nu
Information om wicca på svenska.

Beccus Karlavagn
Informationsrik sida om ockulta och magiska ämnen.